Biten av märgben, som går genom köttet, bidrar till ännu mer smak och nyttiga ämnen till skyn. Söndagsmiddag Mamma är väldigt duktig på matlagning, en av mina favoriter är hennes grytstek
Jag och Flinga lyxade till det med tårta och märgben medans Arvid låg och sov gott i skuggan❤. Idag tänkte jag dela med mig av mitt bästa recept på vaniljglass
1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 1 st märgben. 2 Koka på låg värme ca 1,5 tim. 3 Skala och tärna rotfrukterna 1,5x1,5 cm, sellerin 0,5x0,5 cm
Det har bland annat bjudits på rökt svartrot, rökta märgben, rökt risotto och många andra saker som kanske inte är det första man tänker på när man står där med sin nya blanka rök
1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 1 st märgben. 1,5 l vatten 2 tsk salt 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens) 15 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 st märgben 0,6 kg nötkött högrev 3 st medelstora morötter 3 st medelstora potatisar fast sort 2 st palsternackor 1 st purjolök 1 st gul lök 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor 75 gram rotselleri 1 st mörk oxbujongtärning
Vi brukar köpa märgben från en ekologisk gård, de ser inte alls ut som de märgben du kan hitta i frysdisken i din vardagliga mataffär utan på de märgbenen vi köper är hela eller delar av leden fortfarande kvar