145 g
Lucia Chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
Till garnering: Choklad, socker och eventuellt rasp från apelsin
Beskrivning
1. Arbeta ihop raspet av apelsinerna med strösockret för att få ut så mycket smak som möjligt.
2. Pressa apelsinerna och använd saften.
3. Koka upp saft, rasp och glykos.
4. Sila purén över chokladen, kakaosmöret och smöret.
5. Mixa slät, tillsätt Lucia choklad, och mixa igen.
6. Låt smeten stelna under plast i rumstemperatur, gärna över natten.
7. Skeda upp och rulla kulor.
8. Rulla kulorna i socker och eventuellt apelsin.
För den avancerade: Köp färdiga chokladskal eller gör egna skal. Låt smeten svalna till 30°. Använd spritspåse för att få ner smeten i skalen. Toppa med smält choklad (blir som lock). Rulla kulorna i smält choklad och strösocker.
Dessa mandelskorporna har jag smaksattmed skalet av en ekologisk apelsin vilket jag tycker passar bra ihop med nyponsoppa, men du kan även välja att smaksätta dem med något annat som mörk choklad, eller varför inte lite kanel
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Vispa ihop Philadelphiaost, mascarpone, sötningsmedel (valfritt), ägg, saft o rivet skal från apelsin och saffranet till en jämn smet
Men att sitta och plugga hela tiden är alldeles för tråkigt och då är det mycket roligare att få ta en paus och kika in här och dela med mig av recept till er
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor avapelsinskal
Får du inte tag på ekologisk apelsin kan du ersätta skalraspet med lite mald ekologisk pomerans. Jag har exprimenterat lite med det som ska mumsas på till firarbubblet, och här är nu resultatet
Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Dessa små godsaker har fått en lite tvist för att passa in lite bättre i adventstider – det vill säga – jag har använt Dumlekola medpapparkakssmak och apelsinnobless
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.