Luciatryffel med smak av apelsin
luciachokladglögg
luciachokladglögg

Luciatryffel med smak av apelsin

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 2 röster

Ingredienser

  • Raspet av 2 apelsiner
  • 75 g strösocker
  • 120 g apelsinsaft (ca 3 apelsiner)
  • 75 g glykos
  • 45 g kakaosmör
  • 345 g Felchlin Arriba (mörk choklad)
  • 180 g osaltat smör
  • 145 g Lucia Chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
  • Till garnering: Choklad, socker och eventuellt rasp från apelsin

Beskrivning

    1. Arbeta ihop raspet av apelsinerna med strösockret för att få ut så mycket smak som möjligt.

    2. Pressa apelsinerna och använd saften.

    3. Koka upp saft, rasp och glykos.

    4. Sila purén över chokladen, kakaosmöret och smöret.

    5. Mixa slät, tillsätt Lucia choklad, och mixa igen.

    6. Låt smeten stelna under plast i rumstemperatur, gärna över natten.

    7. Skeda upp och rulla kulor.

    8. Rulla kulorna i socker och eventuellt apelsin.

    För den avancerade: Köp färdiga chokladskal eller gör egna skal. Låt smeten svalna till 30°. Använd spritspåse för att få ner smeten i skalen. Toppa med smält choklad (blir som lock). Rulla kulorna i smält choklad och strösocker.

    Av: Chokladfabriken

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.