Lingonlimpa rågsikt recept

Snabb lingonlimpa!

Snabb lingonlimpa!

I denna limpa är rågsikt basen och det är sötat med lingonsylt och sirap. Lingonlimpa 1 st. 1 dl rågsikt. Lingonlimpa 1 st 1 dl rågsikt
Leilas saftiga lingonlimpa

Leilas saftiga lingonlimpa

4 dl varmt vatten 2 dl lingonsylt 1 dl olivolja 1/2 dl ljus sirap 1 kapsyl ättika 1 msk salt 1 msk hel kummin 1 msk hla fänkålsfrön 2 dl russin 1 dl linfrön 1 pkt torrjäst 2 dl grahamsmjöl 2 dl rågsikt 10-11 dl vetemjöl special Gör såhär. 2 dl rågsikt
Lingonlimpa

Lingonlimpa

Nyttigt är det ändå, med lika delar grahamsmjöl och rågsikt som vetemjöl. 7 dl rågsikt. 7 dl rågsikt. Filmjölkslimpor är nog det mest tacksamma bröd man kan baka
Lingonlimpa

Lingonlimpa

Skållning200 g grovt rågmjöl300 g kokande vattenLåt stå över natten/dagen (beroende på när du bakar)25 g jäst200 g kallt vatten150 g lingonsylt400 g rågsikt10 g saltJag körde degen runt 15 min. 400 g rågsikt
Lingonlimpa - Part II

Lingonlimpa - Part II

a all rågsikt. En del får till lingonlimpan hur bra som helst, men eftersom det ramlar in en del mail om misslyckanden med receptet, gjorde jag ett nytt
Saftig lingonlimpa & big No-No

Saftig lingonlimpa & big No-No

Så igår blev det en rågsikts limpa med lingon. Rör ut jästen med ljummet vatten- Blanda ner smör, salt lingon och rågsikt

Lingonbröd med bovetemjöl!

Egentligen skulle det vara en väldans massa rågsikt i, men ville ha något snällare för magen så jag bytte ut det mot havremjöl (malda havregryn) och bovetemjöl och lite rågmjöl

Lingonlimpa

3 dl rågsikt. Blanda alla torra ingridensier. Blanda sedan i sylt, sirap och filmjölk. Grädda i nedre delen av ugnen 175 g

Lingonlimpa

eller rågsikt. Blanda mjöl, salt och jäst väl, tillsätt vätskan och sylten ljum och arbeta ihop degen. Ställ den att jäsa 50 minuter

Lingonlimpa

Recept. Maria E. tis, 2013-07-16 07. 50. 60min. (0). Blanda alla ingredienserna till degen. Den blir inte så hård utan ganska kletig

Snabb lingonlimpa med frön

4 dl rågsikt. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig deg