Är du ute efter ett väldigt nyttigt bröd är det ju såklart den sylten du ska använda, men kan tänka mig att det kanske blir snäppet godare med vanlig lingonsylt
Lägg dem i två avlånga brödkorgar mjölade med rågmjöl. Snitta dem med en vass kniv. Vänd upp limporna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 10 minuter
Linda in brödet i bakdukar medan det svalnar. Behöver fylla på brödförrådet och bakade därför två varianter av lingonbröd, ja lingonen ser man inte ett spår av
Vispa upp 10 ägg, smält 100 gram smör och vispa upp med äggen. Hacka cirka 100 gram mandel grovt och blanda ihop alla ingredienser tillsammans med lingon (mycket)
Pensla över vatten och garnera med solroskärnor. Blanda samman mjölsorterna, havrekli, linfrön, solroskärnor, bikarbonat, salt och lingon, i en stor bunke
Tillsätt mjölet blandat med torrjästen. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper. 2 msk olja med neutral smak. Arbeta degen ordentligt (cirka 5 minuter med maskin). Nagga med en gaffel och låt limporna jäsa under duk cirka 20 minuter. 2 msk olja med neutral smak
Enklast är att kleta ut dom i två formar som är smorda med lite rapsolja eller forma två limpor. Man gör det lättast genom att hälla ut degen på mjölat bord, dela den med degskrapa och forma med lite olja på händerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.