Jag åt den idag med kokta, smörslungade färska vaxbönor och en sallad. Till ca 2 port, Låt 1dl grädde, 1dl creme fraiche, 1/2 dl vitt vin, 2msk hummerfond(färdig på flaska) och ca 1msk dijonsenap koka ihop, när blandningen kokar lägg i 2st portionsbitar av laxfilè skuren i ca 2cm stora bitar. Låt laxen bli färdig i såsen, mot slutet lägg i ca 1/2 dl hackad färsk dill och kryddda med svartpeppar, salt behövs inte tycker jag eftersom fonden är salt
Garnera med resten av salladslöken, räkor, sockerärter och dill. Servera med kokt. 5 msk hummerfond. 5 msk hummerfond Garnera med. 150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt 50 g sockerärter dillkvistar Servera med
Hur tänker ni med nyårsmaten. Ni kan istället kika i kategorin med FÖRRÄTTER och TILLTUGG, där finns många små enkla tips på plockmat, snittar, rullar, tandpets-plock och annat gott
Igår svängde jag ihop en krämig laxgryta som blev ett gäng nya matlådor. Rör sedan i laxen och låt koka med tills den är färdig, det tar bara någon minut
En riktigt mumsig laxgrytamed många ingredienser, perfekt både som lunch & middag. Hacka broccolin, champinjonerna, paprikan och löken i lagom stora bitar, riv morötterna med hjälp av ett rivjärn och häll ned i tekpannan tillsammans med laxen, låt de steka på låg värme en stund tills grönsakerna börjar bli lagom mjuka
jag har inte riktigt orken att stå och lägga i ingredienser i omgångar, för att allt ska få anpassad koktid, så att resultatet inte blir en soppa eller gryta med sönderkokta grönsaker och fiskbitar, bara för att jag blivit distraherad och glömt hela härligheten på spisen
Krydda med curryn och smaka av med salt och vitpeppar. Häll på vinet, hummerfonden och fiskbuljongen. Garnera med en kvist persilja och servera med ris