Servera laxgrytan med ris och tomater. Skala och skär rödlöken i stora tärningar. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
salt och peppar. En sån här dag passar det bra att värma sig med en Laxgryta med Thailändska smaker. Stek purjon på medelvärme tillsammans med hackad vitlök och chili i rapsolja
Men om ni som jag har svårt att variera den där laxen och är i behov av ett bra recept där man har de flesta ingredienserna hemma, så lägger även jag ut recept här
Har ägnat dagen åt plugg inför morgondagens stora prov men ar även hunnit med äta käka frukost, lunchat ute, det blev en salig blandning av bakpotatis, räkröra och sushi, haha konstig mix, jag vet
Idag hade jag en annan mamma på middagsbesök och jag passade på att laga en ny favorit som jag hittat i en matblogg jag läser ibland nämligen, En sida med mat - Åsas läckerheter
En lättlagad och mustig gryta med curry, black garlic och härliga grönsaker. Man kan förbereda den i god tid, smakerna blir bara bättre och fylligare då
Häll vatten, crème fraiche, fond, sambal oelek, honung, limeskal och -saft och vetemjöl i en gryta. Skölj spenatbladen och rör ner dem, laxbitar och svamp i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.