Skär citronen i skivor och lägg i foliepaketen tillsamman dill- och citronsmöret. Fördela lax, grönsaker och potatis på 4 stora, dubbla folieark. 600 g laxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g laxfilé 200 g små morötter 250 g färsk sparris 150 g sockerärter 100 g rädisor 300 g kokt potatis 1 citron 1 kruka färsk dill 60 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt flingsalt
Jag steker flera laxfileér och fryser in dem portionsvis i foliepaket (tar minimalt med plats i frysen) och så är det bara att ta upp en filé i taget vid behov, koka potatis och lite grönsaker kvällen innan och avsluta med att klicka i philadelphiaost tillsammans med allt i en matlåda
Lax i foliepaket med dill och citron. Bolognese är klassisk vardagsmat, eller hur. Oavsett om du gör den på “klassiskt” sätt baserat på kött eller som här i en lite mer uppdaterad vegetarisk variant
Servera sedan i foliepaket tillsammans med potatis, grönsaker och sås. grönsaker (här valde vi att göra en sallad med strimlad vitkål, fänkål, rödlök, riven morot och ruccola som blandas med lite olivolja, salt och peppar) Skala potatisen och dela i klyftor
Fetaostlax i foliepaket med höstprimörpaket. Igår lagade jag därför ett lax- och fetaostpaket och ett potatis-, kantarell-, ronamesco- och egenodlade morötter(yes, de som syns på bild ovan åkte ner i paketet)paket som placerades på grillen och jisses amalia så gott det blev
Foliepaket kan man ju tycka hör grillning till, men regnar det hela dagen och kvällen som det gjorde här igår funkar det alldeles ypperligt att lägga in dem i ugnen