Lake hummerfond recept

ViktVäktarnas skaldjurslasagne

ViktVäktarnas skaldjurslasagne

ca 170 g kräftstjärtar i lake (1 burk). 3 msk hummerfond. 0,5 purjolök 1 klyfta vitlök 1 tsk olivolja ca 170 g kräftstjärtar i lake (1 burk) 300 g räkor skalade (1 kg med skal) 1 msk vetemjöl 2,5 dl matlagningsgrädde (4 %) 2 dl mjölk (0,5 %) 3 msk hummerfond 200 g bladspenat salt peppar 200 g färska lasagneplattor ca 70 g sallad
Heta räkor och ädelostsås!

Heta räkor och ädelostsås!

1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake. 1 msk hummerfond
Skaldjursgratäng med ris

Skaldjursgratäng med ris

Smält smöret till såsen och rör ner mjölet, späd med kräftlaken och grädden. Häll av laken från räkorna och kräftorna men spara 2 ½ dl av kräftlaken till såsen. 6 dl Bong hummerfond. 1 burk räkor i lake. 1 burk kräftstjärtar i lake. 2 ½ dl av kräftlaken
Fiskgryta med extra lyx

Fiskgryta med extra lyx

170 g kräftstjärtar i lake + 1 dl av spadet. 1 fiskbuljongtärning, eller 1 ½ msk fond (jag använde hummerfond). 170 g kräftstjärtar i lake +. 1 ½ msk fond (jag använde hummerfond)
Matig fisksoppa med kräftor

Matig fisksoppa med kräftor

4 400 g kolja eller hokifilé 3 medelstora laxfiléer (à 140 g) 6 medelstora potatisar 1 l vatten 1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning 2 1/2 dl lagalätt eller matlagningsgrädde 3 msk konc hummerfond 1 msk tomatpuré 150 g sockerärtor 1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 385 g) malen vitpeppar 1 knippe gräslök Lägg till i inköpslistan
Fisksoppa med smak av saffran | Recept från Köket.se

Fisksoppa med smak av saffran | Recept från Köket.se

Tillsätt fiskfond, hummerfond och vitt vin och låt koka upp. 200 ml hummerfond. 250 g räkor, handskalade i lake. 2 morötter 6-8 potatisar smör, till stekning 0,5 g saffran 200 ml fiskfond 200 ml hummerfond 5 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 2 teskedar salt 2 teskedar peppar 250 g räkor, handskalade i lake 250 g kräftstjärtar 500 g blåmusslor 250 g lax 1 purjolök, den vita delen, hackad
Ur frysen i soppan

Ur frysen i soppan

Häll på matlagningsgrädde, hummerfond (eller extra buljongtärning) och tomatpuré när potatisen är mjuk
Rödtungarullader med hummersås och pressad potatis

Rödtungarullader med hummersås och pressad potatis

11 förp kräftstjärtar i lake. 10,5 dl hummerfond. 1800 g rödtungafilé 2 ägg, hårdkokta 300 g skalade räkor 1 förp kräftstjärtar i lake 2 dl vispgrädde 1 kg mjölig potatis Salt Cayennepeppar Vitpeppar 0,5 dl hummerfond MaizenaredningRödtungarullader. Häll i ca 0,5 dl av fiskspadet som blir vid tillagningen av fisken i en gryta och koka upp, tillsätt vispgrädde och häll i hummerfond efter smak
”Säljheas” krämiga fisksoppa

”Säljheas” krämiga fisksoppa

Häll av laken på räkorna och tillsätt dem i soppan, som inte får koka för då blir de sega, de ska endast värmas
Matig fisksoppa med kräftor

Matig fisksoppa med kräftor

Häll på matlagningsgrädde, hummerfond och tomatpuré när potatisen är mjuk. hummerfond. 1 burk kräftstjärtar i lake (385 g)

Matig fisksoppa med kräftor

Häll i matlagningsgrädde, hummerfond och tomatpuré när potatisen är mjuk. 3 msk hummerfond. 1 burk(ar) kräftstjärtar i lake , ca 385 gram
Mustig kräftpanna

Mustig kräftpanna

Häll av laken från kräftorna och tillsätt dom i grönsaksgrytan, precis innan servering tillsammans med hackad salladslök

Pasta Frutti di Mare

1 burk kräftstjärtar i lake. 1-2 msk koncentrerad hummerfond. 1 burk kräftstjärtar i lake. 1-2 msk koncentrerad hummerfond

Fisktimbal med hummersås

1 dl skalade räkor i lake. 1 1/2 msk hummerfond. 1.  Tina fisken. Mixa fisk och salt i en matberedare. Tillsätt äggvita, grädde, peppar, gräslök och hälften av räkorna

Västkustdröm

1 burk kräftstjärtar i lake. 1 fiskbuljongtärning eller 1 msk hummerfond. Ugn. 200º. Börja med att tina upp torskfiléerna, lägg dem påhushållspapper så de får rinna av, torka filéerna lätt, salta och peppra, rulla ihop dem, stick en tandpetare i varje rulle så de behåller formen, ställ dem på högkant i en smord ugnsform, pensla med flytande margarin, jämnt över rullarna