Blanda soja, vinäger, fisksås och sesamolja. Flikar in med ett recept på kycklingwok samtidigt som vi håller på att packa det sista inför en semestervecka i Leksand
Blanda vinäger o socker, tills sockret löst sig. 1 1/2 grön gurka1/2 röd lök, finhackad1/2 dl koriander1 dl jordnötter40 ml vitvinsvinäger2 tsk socker1/2 dl sweet chilisås40 ml fisksåsEv hackad röd chiliSkala gurkorna och dela i halvor. 40 ml vitvinsvinäger
Att vara ihop med en matkreatör är verkligen rena lyxen… Här gjorde Anders en gudomlig god kycklingwok till hela familjen – alla tyckte det var fantastiskt gott
Lite limesaft eller vinäger. En skvätt lime eller vinäger sätter extra sting på rätten, jag har hittat en fantastiskt god kokosvinäger från Coconut Secret på Winn Dixie
Kycklingwok i sötsur sås är sedan tidigare en klar favoriträtt och idag åkte det fram en fläskfilé ur frysen och efter lite klurande kom jag fram till att testa den ihop med sötsur sås och jisses säger jag bara, så himla gott
Häll på vinäger och lägg i kycklingen. ½ tsk vitvins- eller äppelcidervinäger. Lägg skalad och finriven ingefära, soja, olja och två pressade vitlöksklyftor i en stor skål och rör om ordentligt
vispa ihop soja, socker, vinäger, vatten och maizena. 1 tsk vinäger. Finstrimla kycklingen. Blanda äggvita, maizena och salt till en marinad och låt kycklingen marinera till stekning