Hetta upp lite olja i en wokpanna. Smaka av med salt, peppar, limen och ev mer honung. Börja med att skära kycklingen samt alla grönsaker i mindre bitar
Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera. Blanda ihop soja, honung, risvinäger, chilisås, ingefära
Woka nu grönsakerna, börja med morötterna som är hårdast och låt sedan de övriga grönsakerna wokas i omgångar och i sista svängen låter du ingefära, vitlök och chilihacket fräsa med
Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen på hög värme, lägg sedan över på en tallrik
servera woken i rostat pitabröd med lite sweet chili blandat med creme fracihe. Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Låt den svalna, lägg i kycklingen och låt det stå i ett dygn. En liten bit torkad ingefära. Och koka upp den i ca 5 min. Lägg sedan i kycklingen och låt koka i ca 15 min ( tills kycklingen är genomkokt )
I med vatten, kokosmjölkoch buljong. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefäraoch hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Gör woken under tiden. Krydda med salt och peppar. Pensla runtom med hoisinblandningen. Grönsaksblandningen blev riktigt god och den färska ingefäran gjorde att kycklingen fick lite lagom sting
Vad sägs om wokmed kyckling, morötter och kål. Skär limen i klyftor och servera till woken. Vänd ner nudlar, grönsaker och vinägerblandningen i pannan med kycklingen och rör runt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.