Zucchini finns det gott om så här års. Nya idéer vad man kan använda zucchini till är alltid välkomna. s Meny tipsade Tomas Tengby härom veckan att man kunde skära zucchini tunt med mandolin, strimla skivorna till bandpastaformat och servera råa med vinägrett till stekt fisk
45 minuter 600 g vit fiskfilé, typ kolja och torsk 1 st gul lök 1 st morot 1 st röd paprika 1 st selleristjälk 1 st zucchini 250 g sötpotatis 6 dl krossade tomater 2 st vitlöksklyfta 1 msk nypressad citron Efter tycke
50 minuter* Cashewsås 5 dl blötlagda cashewnötter 4 dl vatten 2 st vitlöksklyftor 0,5 dl saft från citron 1 tsk himalayasalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmald 3 msk hackad dill, vi använde fryst Gratäng 600g valfri vit fiskfilé, vi använde kolja 2 st zucchini, á 250g 1 dl finstrimlad salladslök alt
sallad och gärna någon grönsak till såsom broccoli, sockerärtor eller grillad zucchini som vi hade. 800 gram torskfilé eller koljafilé eller annan vit fisk (jag köpte färsk kolja, använder du frys fisk låter du den tina först). 800 gram torskfilé eller koljafilé
Grönsakstornado - färsk paprika, zucchini, skogschampinjoner,. Jag tyckte det var läge för färsk kolja vilket jag också köpte med mig hem tillsammans med ett lass färska grönsaker
Skär ½ zucchini i små kuber och finhacka 1 gul lök och 2 st vitlöksklyftor. Hetta upp en panna med 1 msk olivolja och fräs lök och zucchini på medelvärme tillsammans med 1 tsk örtkrydda och 1 tsk salt. 5 st zucchini. 600 gram kolja
sej eller kolja. Skär morötter, potatis och zucchini i bitar. 150 g zucchini. Skiva löken och fänkålen. Stek grönsakerna i olivolja så de mjuknar utan att ta färg
kolja eller hälleflundra. Ansa selleristjälkarna och zucchinin och skär dem i små bitar. Tillsätt zucchini och selleri och låt dem fräsa med ytterligare någon minut