Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
I kväll grillade vi lax och till den gjorde jag en mango och avokadosalsa. La kokt färskpotatis, salt, smör och persilja i aluminiumpaket och tillagade även dessa på grillen
Jag gjorde en fisksoppa förra veckan och berättade att det är en av mina favoritsoppor. En slät morotssoppa med asiatisk smaksättning i form av kokosmjölk, ingefära, lime och ett uns hetta från sambal oelek
I lördags hade vi inflyttningsfest för släkten och det blev riktigt lyckat. Bilder och recept från det kommer snart här såklart men jag kan avslöja att vi har fortfarande stora mängder mat kvar så nu är frysen full av matlådor
Skala och finhacka ingefäran. Skölj limen noga och finriv det yttersta av skalet. Blanda limeskal, ingefära och Philadelphia till en sås och smaka av med salt och nymald svartpeppar
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Där jag bor har det kommit mycket snö och idag kändes det som att kliva rakt ut i filmen om Narnia. Något som jag däremot tycker mycket om är kombinationen av färsk ingefära, lime och chili, och jag lagade en räkpaj med dessa smaker i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.