Fisksoppa med saffran ca 2 portca 300 g Kolja och lax i tärningarca 1 dl frysta skalade räkor3 st potatisar2 st små morötter1/2 gul lök 2 st vitlöksklyftoren bit rotselleri10 st champinjoner 1 pkt saffran2 msk tomatpure2,5 dl vitt vin2 dl grädde1 fiskbuljongtärningca 5 dl vattenbasilika o timjan (torkad)salt och pepparchilipepparSkala rotfrukterna och skär dem i skivor. Koka upp och koka ca 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. ca 300 g Kolja och lax i tärningar
Lägg alla ingredienser förutom fisken i en kastrull och låt koka tills rotfrukterna är mjuka. 600g vit fiskfilé (torsk,sej,kolja m. 600g vit fiskfilé (torsk,sej,kolja m
Låt soppan bara sjuda när du lägger i fina bitar av VIT fisk, torsk eller kolja, bergtunga eller rödspotta och till sist kokta havskräftor, räkor och musslorna
annan vit fisk som kolja eller spätta går också bra. Ingredienser till de rostade rotfrukterna. Skaka om rotfrukterna ibland så det rostas jämnt och får en fin yta
Koljan. Putsa och skär upp koljan i bitar och sjud i vin och buljong precis innan servering. Lyft upp koljan och lägg på en handduk så den får rinna av innan den placeras på tallrik
Stek rotfrukter och lök några minuter utan att det tar färg, rör om då och då. Koka tills rotfrukterna är al dente, cirka 5 minuter. 500 g fisk i kuber t ex orsk eller kolja