Kolja rotfrukter recept

Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran ca 2 portca 300 g Kolja och lax i tärningarca 1 dl frysta skalade räkor3 st potatisar2 st små morötter1/2 gul lök 2 st vitlöksklyftoren bit rotselleri10 st champinjoner 1 pkt saffran2 msk tomatpure2,5 dl vitt vin2 dl grädde1 fiskbuljongtärningca 5 dl vattenbasilika o timjan (torkad)salt och pepparchilipepparSkala rotfrukterna och skär dem i skivor. Koka upp och koka ca 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. ca 300 g Kolja och lax i tärningar
Fisk & pilgrimsmusselsoppa med ramslökspesto

Fisk & pilgrimsmusselsoppa med ramslökspesto

Lägg alla ingredienser förutom fisken i en kastrull och låt koka tills rotfrukterna är mjuka. 600g vit fiskfilé (torsk,sej,kolja m. 600g vit fiskfilé (torsk,sej,kolja m
Färgglad fisksoppa med curry, lime, ingefära och kokosmjölk

Färgglad fisksoppa med curry, lime, ingefära och kokosmjölk

2 portionsbitar kolja, sej eller pangasius (totalt ca 200-250g). Bekvämimpa, Citrusfrukter, Fest, Fisk, Frukt och grönt, Grönsaker, Hälsa, Helgmat, Kost, Lax, Mat, Matkultur, Matlåda, Må bra, Middagstips, Morötter, Näring, Provsmakat, Recept, Rotfrukter, Soppa, Svamp, Vardagsmat ca 3 portioner
Fisksoppa med aioli & krutonger.

Fisksoppa med aioli & krutonger.

Skal alla rotfrukter & skär dem i grova kuber. Tillsätt lök, rotfrukter, stjärnanis & fänkål. 500 gram färsk fisk (jag använde lax, kolja & torsk

Härliga höst!

Låt soppan bara sjuda när du lägger i fina bitar av VIT fisk, torsk eller kolja, bergtunga eller rödspotta och till sist kokta havskräftor, räkor och musslorna
Fiskrulader med ansjovisgräddsås

Fiskrulader med ansjovisgräddsås

Lägg i rotfrukterna, slå på öl och buljong, koka ihop till simmig konsistens. kolja eller sej à 70 g. 1/2 dl tärnade rotfrukter
Fiskrullader med ansjovisgräddsås

Fiskrullader med ansjovisgräddsås

Lägg i rotfrukterna, slå på öl och buljong, koka ihop till simmig konsistens. ½ dl tärnade rotfrukter. kolja eller sej á 70 g
Fiskjävel!

Fiskjävel!

Kolja - Rotfruktsmix - VitlöksyoghurtKollade in i kylen och var tvungen att göra mig av med lite råvaror som snart skulle dö

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

Stek rotfrukter och lök några minuter utan att det tar färg, rör om då och då. Koka tills rotfrukterna är al dente, cirka 5 minuter. 500 g fisk i kuber t ex orsk eller kolja

Vit fiskpure med söta rotfrukter

1 st stor 3 små ryggfiler vit fisk (torsk, kolja mm)1,5 dl ris1-2 msk örtblandning provencale1-2 msk osaltat smör eller oljaGör såhär