Kolja marulk recept

Stekt lax med bulgursallad

Stekt lax med bulgursallad

ca 48°C Vitfiskar t ex torsk, kolja, sej. 50-52°C Marulk. Bulgursallad. Värm Milda Kockens val i en tjockbottnad kastrull, stek vitlök, lök, chili och saffran utan att det tar färg
Stekt torsk med ljummen primörsallad

Stekt torsk med ljummen primörsallad

ca 48°C Vitfiskar t ex torsk, kolja, sej. 50-52°C Marulk. Primörsallad. Blanda samman potatishalvor, räkor, gröna bönor, bladspenat och citronfiléer
Pluras fisksoppa

Pluras fisksoppa

Fastare fisk som marulk och hälleflundra tar längst tid så lägg ner den först. 750 - 1000 g fisk, exempelvis torsk (kolja, sej, etc), hälleflundra, lax, marulk
Fisksoppa i melonskål

Fisksoppa i melonskål

600 g fast fisk (t ex 300 g lax och 300 g marulk eller kolja). 1. Halvera melonerna, gröp först ur kärnorna och sedan det mesta av fruktköttet
Fisksoppa i melonskål

Fisksoppa i melonskål

600 g fast fisk (t ex 300 g lax och 300 g marulk eller kolja)500 g musslor med skal2 cantaloupemeloner à ca 600 g (galiameloner går smakmässigt också bra , men då blir soppan blekvit till färgen)2 fiskbuljongtärningar3 dl vatten1 lime1 - 2 msk rödvinsvinäger1 - 2 dl vitt vin1 citrongräs½ - 1 röd chili utan kärnor2 vitlöksklyftor1 bit färsk ingefära1 - 2 msk rapsolja1 burk kokosmjölk ( 4 dl)1 tsk currypaste200 - 250 g haricots verts , sockerärtor eller thailändsk sparrissalt½ kruka hackad färsk korianderev basilikablad till garneringJag la även till lite fisksås och limeblad1. 300 g marulk
Torsk – en bra proteinkälla

Torsk – en bra proteinkälla

Magra fiskar som t ex kolja, marulk, sej och torsk är därför utmärkta proteinkällor för den som tränar

Fiskgryta med saffran

Vill man lyxa till det lite kan man givetvis använda finare vit fisk som Hälleflundra eller Marulk och toppa med även färska blåmusslor

Bouillabaisse med senapsaioli

1 kg blandad benfri fisk, t ex lax, kolja, sej, havskatt, marulk, kummel, abborre, gädda. 1.  Blanda äggula, vinäger, salt, senap och vitpeppar i en skål

Bouillabaisse med aioli

600 g blandad benfri fiskfilé, t ex lax, kolja, sej, marulk, abborre eller gädda. 1.  Aioli. Lägg skalade vitlöksklyftor, äggula, vinäger, senap, salt, peppar och en neutral olja i en hög stavmixerbägare