Fisksoppa i melonskål
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fast fisk (t ex 300 g lax och 300 g marulk eller kolja)
  • 500 g musslor med skal
  • 2 cantaloupemeloner à ca 600 g (galiameloner går smakmässigt också bra
  • men då blir soppan blekvit till färgen)
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • 1 lime
  • 1 - 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 - 2 dl kryddigt vin (t ex gewurtztraminer)
  • 1 citrongräs
  • ½ - 1 röd chili utan kärnor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 - 2 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk ( 4 dl)
  • 1 tsk currypaste
  • 200 - 250 g haricots verts
  • sockerärtor eller thailändsk sparris
  • salt
  • ½ kruka hackad färsk koriander
  • ev basilikablad till garnering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.