Servera fläskläggen i skivor medrotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläskläggmed ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera fläskläggen i skivor medrotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmadfläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans medrotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Koktrimmadfläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos. Serveras till rotmos, potatismos eller vinkokt vitkål (surkål på Sandbergs vis och recept kommer senare)
Skär köttet i grova bitar och servera på ett fat eller tallrik medrotmos eller ex. koka upp fläskläggmed vatten och skumma med en slev efter några minuter
Länk till recept på koktrimmadfläsklägg. Serveras medfläsklägg eller fläskkorv tillsammans med en stark god senap (min favorit just nu) och som dryck är ju en god ale perfekt eller ett smakrikt Alsacevin men vanligt kallt vatten från kranen som är bubblat och också mycket som dryck
Den enda form av fläsklägg jag har ätit är vår traditionella version som är kokt och äts medrotmos. Ser ibland ett program på teve med två engelska bröder som lagar mat, som fascinerar mig otroligt mycket för de lagar verkligen mat från grunden
Servera sedan det supergoda rotmosetmed mör fläsklägg - här önskas det också kokt köttkorv till. Sedan tycker jag det känns bra att ungarna får lära sig att äta kokt mat - över lag så steker man nästan all mat
Koktrimmadfläsklägg. rimmadfläskläggmed ben. Lägg tillbaka fläsklägget och fyll på med kallt vatten. Spara buljongen till att värma upp fläskläggen, koka rotmos samt till senapsbuljongen