4 ca 2 1/2 kg rimmat fläskläggmed ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmadfläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Till fläskläggserverasrotmos och en klick senap, men hemgjort potatismos med en duktig klick smör samtbuljongkokta grönsaker såsom morotsstavar, brysselkål, rödlök skurna i båtar och bitar av romansallad måste också var himmelskt gott eller kanske en senapsås till istället för senap eller pepparrotssås
Koktrimmadfläskläggmed potatis i krämig senapssåsKlassiska smaker med fläsk och senap. stick en gaffel i köttet och när den släpper lätt är det färdigkokt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.