Servera fläskläggen i skivor medrotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläskläggmed ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera fläskläggen i skivor medrotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
fläskläggmed ben. Täck med kallt vatten och lägg i kryddor och lök. Fläsklägg. Rotmos. Det ska vara nästan lika mycket vätska efteråt så fyll på med vatten om det kokar ner
Färsk fläsklägg. Skär läggen i skivor och servera medrotmosen och senap. Prova med en sticka. Rotmos. Mosa rotsakerna och en klick smör med potatisstöt
Servera moset medfläskläggen och olika sorters senap. spadet från fläskläggen. Skala potatisen och skär i mindre bitar, tillsätt i kastrullen med kålrot och morötterna
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans medrotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Koka upp fläskläggen i vatten. Med riktig sötstark skånsk senap. Rotmos. Fyll på med vatten och tillsätt löken i klyftor, lagerblad, timjan och pepparkorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.