Kinesisk kycklinglever recept

Kycklinglevergryta

Kycklinglevergryta

400 g kycklinglever. 1 msk soja kinesisk. Fördela rotfrukterna i olivoljan på ugnsplåten. Baka i ugn på 200 grader i 30 min
Burgundisk levergryta

Burgundisk levergryta

Skölj och dela kycklinglevern/annan lever i lagom bitar och stek den så den får färg inte mer och blanda ner dom i grytan tillsammans med purjolöken och låt puttra i ca 15 minuter. 1 kg kycklinglever. 1 msk kinesisk soya
Kycklinglevergryta med bacon

Kycklinglevergryta med bacon

500 gram kycklinglever, tinad. 1,5 tsk kinesisk soja. Börja koka potatis om du vill ha det till. Skär levern i ca 2x2 cm bitar
Levergryta

Levergryta

500 g kycklinglever, tinad. 1,5 tsk kinesisk soja. Börja koka potatis om du vill ha det till. Skär levern i ca 2x2 cm bitar
Hawaiianska  amuser

Hawaiianska amuser

Jag använder kinesisk muschroomsoy, som jag spär med lite vatten. Oavsett vad som är sanning eller inte så är de små baconknytena med sitt lena innanmäte av kycklinglever  ett lite annorlunda  och lagom matigt alternativ till fördrinkens chips eller oliver
Lyxigaste leverstuvningen 4 port

Lyxigaste leverstuvningen 4 port

2 kycklingfiléer, skurna i bitar400 g fryst kycklinglever, skuren i bitar1 hackad gul lök2 dl sherry100 g socker ärter, eller gröna bönor, eller grön sparris150 g ostronskivling (går att byta ut mot champinjoner), skuren i strimlor1/2 dl äkta kinesisk soja (den äkta kinesiska sojan är glutenfri, trots att vetemjöl står i ingredienserna)2 grönsaksbuljongtärningar1 riven vitlöksklyfta1 msk färsk, riven ingefära (jag använder enbart saften jag kan krama ur, så slipper man "trådar" i maten)1 msk rårörsocker1 dl Oatly imatLägg kycklingfilébitarna och bitarna av kycklinglevern i 1 dl sherry i en skål. 400 g fryst kycklinglever

Kinesisk kycklinglever med mandel

Vänd kycklinglevern i mjöl och stek den vackertbrun. Putsa kycklinglevern och förväll 2 min, tag upp och låt rinna av. 300 g kycklinglever

Anders kycklinggryta med lever

Skär kyckling och kycklinglever i bitar. 200 g kycklinglever. 1 tsk kinesisk soja. Skär löken i kvartar och tomaterna i halvor

Kycklingleverragu till couscous

1/2–1 tsk kinesisk soja. 500 g kycklinglever. Ansa och skiva svampen, grovtärna löken. Fräs svamp och lök var för sig i lite av fettet, ta upp

Kycklingleverpanna med svamp

2 tsk kinesisk soja. 500 g färsk eller tinad kycklinglever. Grovtärna lökarna, stek dem mjuka i 5 minuter i lite smör på medelvärme

Kalvleverpanna med bönris

Strimla levern grovt (den kan ersättas av kycklinglever eller ungnötslever) och stek den hastigt i lättbrynt smör