karamelliseradfläskfilé. Fläskfilé äter vi ganska ofta eftersom det känns lite festligare än andra bitar på grisen, men främst för att det är så tacksamt att tillaga
Skär fläskfilén i lagom skivor och stek det i en stekpanna tills köttet är genomstekt. Rör om regelbundet, och när såsen blivit tjock och bubblig, tillsätt fläskfilén
4-6 port2 st fläskfiléer4 bananer (inte för mogna, då går de lätt sönder)smör att steka i1 tsk socker6 dl vispgrädde1-2 msk currysalt & peppar2 tsk socker. Strö över ca 1 tsk socker och låt de få en karamelliserad yta. 2 st fläskfiléer
Eftersom jag hade så fina erfarenheter av äppelcider och salvia från förra året när jag gjorde Karamelliserad lök- och äpplepasta med prosciuttosmul & kycklingpiccata i brynt smör med färsk salvia & vitt vin, kändes det helt rätt när jag kombinerade liknande smaker även den här gången
De karamelliserade rotfrukterna, sås och potatisen kan förberedas långt innan. Det var planerat att vi skulle ha fläskfilé men när ytterfilén kostar 39
Värdparet hade fixat en jättegod couscoussallad med feta och gott bröd, Ben bidrog med en pyttipanna med potatis, lök och korv, Tom hade gjort ankleverpaté, David och Debbie kom med en massa god salami och skinka och jag bidrog med kall marinerad fläskfilé och en paj jag haft ögonen på länge
Smördegsinbakad fläskfilé. 1 st fläskfilé. 1 st fläskfilé. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
Strö samtidigt på farinsocker på spetten, för en karamelliserad yta. ca 600 g fläskkarré (fläskfilé funkar också, men det blir saftigare med karré). ca 600 g fläskkarré (fläskfilé funkar också, men det blir saftigare med karré)