Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Det här är den kalla såsen med just de smakerna som vi åt till quorn-bratwursten nyligen. Som de flesta andra kalla såserna är den enkel och snabb att röra ihop
Blanda riven citron, citronsaft, örter, honung samt olivolja och smaka av med salt och vitpeppar. Du kan garnera fläskfilén med skivad rödlök, machesallad samt rostade solrosfrön
Det finns en ganska enkel lösning till detta och det är att lägga löken i ljummet vatten några minuter innan man skall skala dem så går det sjukt mycket enklare än att stå och kämpa med tunna skal
Skär upp köttet och servera med såsen och dillpotatis. Knyt om med steksnöre. För ett par år sedan bjöd mina svärföräldrar oss på denna goda och somriga fläskfilé och sedan dess har vi flera gånger gjort den hemma också
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.