Fläskfilé, bacon, lökoch svampgratäng. Fläskfilégratäng med massa härlig svamp, purjolökoch bacon, och en sås smaksatt med senap, vitlökoch kalvfond å grädde som alltsammans puttrade i
Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Skala lökarna. Salta och peppra. Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter. Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli
Häll av vattnet och kyl ner löken i kallt vatten. Ta i rödlöken på slutet så att den precis blir varm. Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Stek den hackade lökenoch kantarellerna i en klick smör och strö dem sedan över formen. Lägg köttblandningen i en fryspåse/ plastfolie och forma det till en avlång filé
Och till stor del stämmer detta. Och det fungerar säkert utmärkt för gourmetkockar med egen krog och tillgång till fina råvaror, men för oss vanliga dödliga är fond på flaska ett bra alternativ
ta av köttet, olja eventuellt lite till och stek löken i skyn. Här kommer ett enkelt vardagsrecept som gâr snabbt att svänga ihop dâ man kommer hem frân jobbet och inte vill stâ en timme framför spisen
Idag serverade jag en salladscoactail på isbergssallad, tomat, avokado ochrödlök till maten. Vi är har nu hört alla bidrag för kvällen och är helt överens
Skala och skär löken i klyftor. Visst är det gott med grillat varma och soliga dagar som dessa, men lite omväxling skadar inte – i alla fall inte hemma i mitt kök
Dagens recept kommer från kokboken Gott & Lätt med recept på mat med låg fetthalt och få kalorier. Ugnsstekt fläskfilé med äpple ochlök4 portioner 500 g fläskfilé2 tsk soya2 tsk olivolja2 vitlöksklyftor, pressade 2 krm salt2 krm vitpeppar4 tunna skivor parmaskinka1 gullök4 morötter2 syrliga äpplen4 krm gourmetsalt Till serveringKokt potatisSalladGör så härBlanda samman soja, olja, vitlök, salt och pepparGnid in fläskfilén med blandningenSkär lökoch morot i tunna skivorSkär äpplet i klyftorBlanda lök, morot och äpple i en ugnsfast form ochströ på saltLägg fläskfilén ovanpåStek i ugn i 200 grader tills innertemperaturen i köttet är 68 grader, ca 30 min Mer smalmat. 2 vitlöksklyftor. 1 gullök
Skala lökarna. Salta och peppra. Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter. Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.