Blanda hackad persilja, hackad vitlöksklyfta, timjan, salt, peppar och riven ost. Smaka av med ett par droppar kinesisk soja, torkad timjan, salt och peppar
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t
Mortla ihop timjan och salt. Krydda med timjansaltet och ringa över lite olivolja. Servera hasselnötsrullad kalkonfilé med rotsellerpuré, grönkål och frasig timjanspotatis
Timjan. Krydda kalkonfilén med salt, peppar och timjan. Timjan. Det här receptet har legat i gömmorna ett bra tag och kommer från början från en gammal jobbarkompis