/ I en skål, riv skal från två av apelsinerna och blanda tillsammans med sockret. / Skiva den sista apelsinen så tunt du kan, och lägg i botten av formen
Ikväll fick det bli med apelsinsmak. 25 st4 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl socker1 tsk bakpulver2 äggSkal av 1 apelsinSaft från 1/2 apelsin150 g grovt hackad mandel. Sätt ugnen på 175 graderHäll alla ingredienser utom mandeln i en bunkeJag brukar köra ihop degen i assistenten, men det går bra att röra ihop den för hand ocksåTillsätt mandelnKlicka ut den kletiga degen i två längder på plåt med bakplåtspapperGrädda mitt i ugnen i ca 20 minuterTag ut plåten och dela längderna i ett par cm breda bitar, jag brukar använda en degskrapa Sänk värmen till 100 graderSätt in kakorna och låt dem torka med luckan lite på glänt i ca 40 minuter eller tills de är torra 25 st. 150 g grovt hackad mandel
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak