Stek tills det fått fin färg, vänd hela jättebiffen och stek tills fin färg på andra sidan också. detta räcker till 3-4 personer, beroende på hur hungrig man är
Strålande vacker söndag med tur ned till sjön, men sedan kom regnet. Hade tänkt att dagens lunch skulle vara grillad korv men strax efter att korven var inhandlad och grillen framplockad - kom regnet
Idag blev det en jättebiff i långpanna med grönsaker runt om som sedan skötte sig självt i ugnen. Jättebiff med gremolata4 portioner 0,75 dl ströbröd1,5 dl mjölk el vatten1,5 tsk salt2 krm nymald svartpeppar1 ägg500 g nötfärs Grönsaker2 tomater1 röd paprika1 squash2 msk olivolja0,75 tsk salt1 krm nymald svartpeppar Gremolata1 citron1 knippe persilja2 vitlöksklyftor Till serveringPasta Gör så härBlanda ströbröd, mjölk, salt och pepparLåt svälla 5-10 minuterBlanda ner ägg och färsLägg färsen i mitten av en långpannaForma till en platt tårta, ca 24 cm i diameterSkär grönsakerna i bitar och lägg runt färsenDroppa olivolja över grönsakerna, salta och peppraStek mitt i ugnen 12-15 minuter tills färsen är klarTvätta och finriv citronskaletHacka persilja och vitlöksklyftorBlanda citronskal, persilja och vitlökStrö blandningen över den färdigstekta färsen 4 portioner
Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad. Hetta upp matfett/olja och lägg i färsen som en enda stor biff och platta till