Jättebiff recept

fylld jättebiff av lamm

fylld jättebiff av lamm

Stek tills det fått fin färg, vänd hela jättebiffen och stek tills fin färg på andra sidan också. detta räcker till 3-4 personer, beroende på hur hungrig man är

Jättebiff av färs som avslut

Strålande vacker söndag med tur ned till sjön, men sedan kom regnet. Hade tänkt att dagens lunch skulle vara grillad korv men strax efter att korven var inhandlad och grillen framplockad - kom regnet
Jättebiff med gremolata

Jättebiff med gremolata

Sätt ugnen på 225°. Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar. Låt svälla 10 min. Blanda ner ägget och färsen
Köpenhamnsbiff snabbt och gott

Köpenhamnsbiff snabbt och gott

Forma till en ganska tunn jättebiff i ugnsform. som ni vet gillar jag snabba middagar på vardagarna men för den delen ska det ändå vara gott
fruktsallad på försommaren

fruktsallad på försommaren

efter jättebiffen kändes det som att det räckte med lite härlig fruktsallad som dessert. för 4 personer
Maud Onnermarks jättebiff med gremolata

Maud Onnermarks jättebiff med gremolata

Idag blev det en jättebiff i långpanna med grönsaker runt om som sedan skötte sig självt i ugnen.  Jättebiff med gremolata4 portioner 0,75 dl ströbröd1,5 dl mjölk el vatten1,5 tsk salt2 krm nymald svartpeppar1 ägg500 g nötfärs Grönsaker2 tomater1 röd paprika1 squash2 msk olivolja0,75 tsk salt1 krm nymald svartpeppar Gremolata1 citron1 knippe persilja2 vitlöksklyftor Till serveringPasta Gör så härBlanda ströbröd, mjölk, salt och pepparLåt svälla 5-10 minuterBlanda ner ägg och färsLägg färsen i mitten av en långpannaForma till en platt tårta, ca 24 cm i diameterSkär grönsakerna i bitar och lägg runt färsenDroppa olivolja över grönsakerna, salta och peppraStek mitt i ugnen 12-15 minuter tills färsen är klarTvätta och finriv citronskaletHacka persilja och vitlöksklyftorBlanda citronskal, persilja och vitlökStrö blandningen över den färdigstekta färsen 4 portioner

Jättebiff med fetaost

Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad. Hetta upp matfett/olja och lägg i färsen som en enda stor biff och platta till

Jättebiff med gremolata

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk, salt och peppar. Låt svälla 10 minuter

Råbiff

 Vi beräknar 150-200 gram var men serverar 100 g i taget, så att det inte blir en jättebiff på tallriken

Helgens länktips vecka 27

King bjöd oss på ett av Flippin’ Burger-Jons hamburgarrecept, ironiskt nog är det en jättebiff på bilden, något som Jon Widegren starkt motsätter sig