Sill, lax, ägg och lite annat och sen jordgubbar till efterrätt, eller. lufttorkad skinka gjorde jag en italiensk lchf-paj eller omelett om ni hellre vill det
Sill med mycket tomatsmak, basilika och lök. Eftersom det är 5-minuterssill som används går den på ett kick att svänga ihop. Sillen håller 4-6 veckor om du är noga med att ha rena händer och redskap samt steriliserade burkar. 840 g 5 - minuterssill / 2 förpackningar ). Skär sillen i 1-2 cm stora bitar och blanda med tomatsåsen. 840 g 5 - minuterssill / 2 förpackningar )
I Sverige har vi sill vid alla högtider, i Italien har man panettone. Ni känner säkert igen de stora festliga kartongerna med höga sockerkaksliknande kakor inslagna i cellofan, ofta med en påse florsocker i paketet som man pudrar över innan … Läs mer →
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Italiensksill med kapris, paprika och balsamvinäger. ) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Italiensksill. Nu är det hög tid att vi drar igång årets sillinläggningskavalkad i det Mårtenssonska köket, eller rättare sagt så är det faktiskt förra årets inläggningar om vi ska vara helt ärliga
) Men gått har vi gjort, många och långa promenader har det blivit och tur är väl det, favoritrestaurangen råkade nämligen servera magiskt god italiensk mat
Och en aning italienskt, som den här pastan med valnötspeston som är lätt och fräsch. Det kommer istället bli en jul med mycket fisk och vegetariskt, lutfisk (såklart), sill, och mycket grönkål och rödkål
Ingredienser italiensk marängsmörkräm. Mosa bären och silla ev blandningen för att få bort kärnorna. Tårtan är sen spacklad med italiensk marängsmörkräm (imbc)
Dock orkade jag inte ta mig varken till IKEA eller till den svenska restaurangen Björk här i centrala Milano för att köpa matjesill, så jag kompromissade med mig själv och köpte italiensk ansjovis istället - och jag måste säga att det funkade precis lika bra