Precis när suget efter riktigt god panettone kommer. Vid sidan av den vansinnigt goda nöt- och fruktkakan panforte är alltså det viktigaste smuggelgodset en panettone classico
Forma bollarna igen och lägg i den i panettoneformar. Receptet räcker till två kakor. Dag 11. Blanda mjöl, vatten, vetesurdeg och jäst i en degblandare med degkrok i ca 5 min
1. Sätt ugnen på 160 grader. 2. Lägg brödskivorna på en skärbräda och ringla över generöst med honung. 3. Smörj sidorna av en bakform med smör och fördela brödskivorna i formen
Jag läser ju - som några av kanske er redan vet - italienska en dag i veckan, och nu fick jag för mig att jag skulle baka en italiensk julkaka, en panettone, till vår julavslutning
Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter
Hemmagjord pizza är verkligen supergott, en riktig fredags- eller lördagsfavorit. Det här receptet är från viktväktarna men skiljer sig inte mycket från hur jag brukar göra i annat fall
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Denna italienska kycklingmiddag, är perfekt att slänga ihop på bara några minuter. Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Sätt ugnen på 185 grader. Kläd en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna
Smula ner jästen i en degbunke. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, 2 msk olivolja, hälften av den smulade osten, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.