Julens första sillinläggning med smaker från Italien.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Italiensk sill
  • 600 g sillfiléer (färska sillfiléer ska ha varit infrusna minst 48 timmar innan inläggning)
  • Lage
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12 %-ig
  • 1 msk salt
  • Dra av skinnet från sillen och skölj filéerna, låt dom rinna av väl. Det lättaste är att dra av skinnet innan filéerna är helt upptinade, dra från stjärtdelen och fram.
  • Rör samman lagen och häll över sillen.
  • Täck över burken och låt stå kallt minst 4 timmar Sila bort lagen och låt sillen rinna av.
  • Marinad
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 krm sambal oelak
  • 1 vitlöksklyfta 1½ tsk tomatpuré
  • 1½ dl olivolja
  • Vispa samman allt utom oljan i en skål, tillsätt oljan i en tunn stråle under tiden som du vispar kraftigt.
  • Lägg sillen i marinaden i en burk och förvara kallt till servering.
  • Garnera med
  • 2 msk hackad röd paprika
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 3 msk kapris

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.