Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet
salt & peppar. Medan kött och grönsaker gottade till sig i ugnen passade jag på att fördriva tiden med studier, artikeln ”Prevelance of and risk factors for childhood overweight and obesity” skulle kritiskt granskas
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta
Skölj och borsta potatisarna i kallt vatten. Torka av dem. Dela och lägg dem i en långpanna. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar och blanda med potatisarna
Ingredienser Portioner. 1 1 rödbeta 1 stor morot 1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g) 1 palsternacka 1 msk balsamvinäger 1 tsk flytande honung 1 msk rapsolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar ev ett par kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Spraya över smör&rapsolja. Tvätta potatisen och skala rotfrukterna. 1Arla® Smör&rapsolja spray. 12 dl Apetina® vitost tärnad i olja vitlök & örter. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g potatis 250 g morötter 250 g palsternackor Arla® Smör&rapsolja spray 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar 2 dl Apetina® vitost tärnad i olja vitlök & örter 30 g rucolaGör så här Sätt ugnen på 250°
Nu på höstkanten är rotfrukterna som finast och att baka dom i ugnen blir så himla gott, det blir en lite nötig smak och den bakade citronen passar bra till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.