)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Bara goda, italienska smaker. Här får den samsas med salsiccia, rosmarin och tomat. Då kommer den milda, finstämda smaken fram – som i den här smålyxiga pastasåsen
Servera på bädd av kokt pasta. Krydda med salt, peppar och rosmarin. , pasta. rosmarin. , pasta. 4 person(er) Ingredienser 400 g griskött, tunnstrimlat t ex färsk skinka, karré eller bog 4 vitlöksklyftor 2 purjolökar 3 paprikor, i olika färger 1 msk olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk rosmarin 2 msk balsamvinäger 100 g rucolasallad Till servering
Nu sätts pastavattnet på, under tiden pastan tillagas ska såsen stå och puttra på medelvärme. Ha i lagerbladen, rosmarin, tomatpuré och pressa ner vitlöken
Tillsammans med favoriten sardeller och örter i form av torkad oregano och färsk basilika blev det en mycket god och uppskattad italiensk middag för familjen
Och i ärlighetens namn tog vi ibland en italiensk frukost med en kopp alldeles otroligt god cappuccino och antingen en vaniljfylld croissant eller min favorit Pasta di Mandorle som är en underbar liten syditaliensk mandelkaka innan vi fortsatte med vår italienska dag
-) Salsiccia är en italiensk fläskkorv smaksatt med vitlök och andra smaker som kan variera, t. Ljuvligt mustig och grov tomatsås som kokar ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin - i ugnen
Jag kryddade med en speciell kycklingkrydda från The Spice Tree, italiensk kycklingkrydda som jag tycker är väldigt god och användbar, men du kan använda någon annan favoritkryddblandning eller kanske komponera ihop din egen
Jag erkänner villigt att den där extra kryddan av att äta rätter som all'arrabiatan på en innegård i ett florentianskt medeltida hus, under en len natthimmel i juli med italienskt sorl och doften av färsk rosmarin gör att den smakar lite extra bra, men den här rätten gör sig lika bra hemma