Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott. Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer mynta och spiskummin. Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Garnera med hackad koriander och servera medraita, en god currygryta eller en sallad. Gurkraita. Den är full med smakar och så god att den egentligen kan serveras som en hel rätt utan något bredvid
Vi serverade en kryddig chicken korma, en fräsch raita och ett sött peshwari naanbröd. Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt
Tillsammans med förrätten serveras en svalkande Raita, en yoghurtsås medmynta. Till förrätt blir det Aloo Tikki medRaita, en smakrik förrätt gjord på potatis och gröna ärter
Raita. En härlig lagom het lax som kan serveras med chilimajonnäs, syrad rödlök och tortillabröd. Raita. Servera gärna med lite olika såser och grönsaker
Grytan går att göra vegetarisk genom att byta ut kycklingen mot quorn eller tillsätta mer grönsaker, men glöm inte att servera indiskt bröd, ris, mango chutney och raita till den