Chana Dal- Indisk gryta med Raita & chapatibröd
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner 3 dl chana dal (se bild)
  • 6-7 dl vatten
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 tomater, hackade
  • 1 finhackad lök
  • 1 bit ingefära, finhackad eller riven
  • 4-5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1-2 grön chili
  • 1 tsk kumminfrön
  • ½ tsk röd chilipulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1 tsk Garam masala pulver
  • 1 msk torra bockhornsklöverblad eller curryblad
  • 3-4 msk olja eller ghee
  • Salt
  • Finhackad koriander för garnering
  • Om du har svårt att få tag i alla kryddor så kan de istället ha 1,5 msk curry i grytan
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm koriander
  • 1 krm spiskummin
  • Salt och peppar
  • 0,5 riven gurka
  • 1 msk torkad eller färsk mynta

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.