Indisk daal med hackade mandlar
annagl
annagl

Indisk daal med hackade mandlar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1 st Gul lök
  • 2 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 1 msk Färsk ingefära
  • 1 st Chilipeppar Färsk
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 tsk Garam Masala
  • 1 tsk Torkad gurkmeja
  • 200 g Röda Linser Torkade
  • 100 g Körsbärstomater
  • 6 dl Vatten
  • 2 dl Kokosmjölk
  • 2 msk Grönsaksbuljong
  • 1 tsk Salt Fint
  • 130 g Färsk bladspenat
  • 2 krm Salt Fint
  • 2 krm Svartpeppar Malen
  • 1 st Lime
  • Topping
  • 4 msk Sötmandel Naturell
  • 1 st krukor Koriander - färsk
  • 4 msk Matlagningsyoghurt Turkisk

Beskrivning

    1. Indisk daal: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chili.

    2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och chili med garam masala och gurkmeja. Tillsätt röda linser, hela körsbärstomater, vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och salt. Koka upp och låt grytan sjuda på låg värme i ca 15-20 min. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid.

    3. Tillsätt spenat i grytan och smaka av med salt, peppar och limesaft.

    4. Topping: Grovhacka mandlar och koriander.

    5. Lägg upp grytan i djupa skålar och toppa med mandlar, koriander och yoghurt. Ät och njut!

    https://www.mathem.se/recept/indisk-daal-med-hackade-mandlar

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.