1. Indisk daal: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chili.
2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och chili med garam masala och gurkmeja. Tillsätt röda linser, hela körsbärstomater, vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och salt. Koka upp och låt grytan sjuda på låg värme i ca 15-20 min. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid.
3. Tillsätt spenat i grytan och smaka av med salt, peppar och limesaft.
4. Topping: Grovhacka mandlar och koriander.
5. Lägg upp grytan i djupa skålar och toppa med mandlar, koriander och yoghurt. Ät och njut!
Denna gång föll valet på en indiskdaalmed linser och en massa kryddor. Indiskdaal. När det kommer till indiskt så tycker jag gärna man kan vräka på rätt mycket, för det ska ju vara kryddstarkt
– om du vill, en påse bladspenat och massor med färsk koriander till servering. En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisk linsgryta som alltid blir fantastiskt god
Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
Vi blev lite less på den heta linsgrytan med berbere som vi brukar göra, så jag försökte göra en daal (som jag alltid äter på Chowkeeng här i stan) och jag måste säga att jag lyckades riktigt bra
Denna indiska soppa gjord med gröna linser är värmande och mättande. Daal är en av våra favoritgrytor när det gäller vegetariskt, linser är ju en stapelvara i vårt skafferi och daal är ju så otroligt lättlagat och enkelt att variera med innehåll
Tillsätt mot slutet klippta aprikoser och mandlar. Denna underbara gryta med smaker av kanel och kardemumma görs med fördel på lamm eller varför inte kyckling
Mandelpastan - eller mandelsmöret som det också kallas - innehåller bara ekologiskt odlade, malda, rostade mandlar och lite havssalt, inga andra tillsatser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.