Denna gång föll valet på en indiskdaal med linser och en massa kryddor. När det kommer till indiskt så tycker jag gärna man kan vräka på rätt mycket, för det ska ju vara kryddstarkt
Jag har varit så himla sugen på linsgryta - eller på indiska. daal - så länge nu, så idag när regnet faller ner utanför fönstret (för femte dagen i rad) och mitt huvud bankar och halsen kliar, då kände jag att - idag är dagen
En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisk linsgryta som alltid blir fantastiskt god. Det finns mängder av olika recept på Daal och stavningar, men grunden är röda linser, krossade tomater och kokosmjölk samt en massa goda kryddor
Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiska linsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
Indiskdaal. 1. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chili. 2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och chili med garam masala och gurkmeja
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.