Helgrillad fläskfilé med aiolipotatissallad
carin-52
carin-52

Helgrillad fläskfilé med aiolipotatissallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • https://alltommat.expressen.se/recept/helgrillad-flaskfile-med-aiolipotatissallad-krispiga-gronsaker/
  • Helgrillad fläskfilé är riktigt gott och busenkelt att göra! Perfekt till grillkvällen eller kalaset. Här bjuder mästerkocken Jennie Walldén på sitt godaste recept på helgrillad fläskfilé, tillsammans med krämig potatissallad med aioli. Hur gott som helst!
  • 4 port
  • 700 g fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis- kokt
  • 1 liten rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta- riven
  • 3 msk kapris- små
  • 2 msk timjan- finhackad färsk
  • 1 knippa rädisor- halverade
  • 75 g sockerärter- delade på längden
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök- skuren i båtar
  • Citronette
  • 0,5 citron- saft och rivet skal
  • 2 mskolivolja
  • 2 msk bladpersilja- finhackad
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Beskrivning

    Putsa fläskfilén. Salta och peppra generöst. Till potatissalladen, finhacka rödlök samt tärna potatis. Blanda ihop övriga ingredienser och tillsätt till sist potatis och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
    Grilla fläskfilén runtom till den fått fin färg. Lägg utanför den direkta värmen och låt gå till innertemperatur 65°C. Låt vila i minst 10 minuter.
    Skala gurkan. Dela på längden och kärna ur. Skär i skivor. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor. Vispa ihop alla ingredienser till citronetten och häll över grönsakerna.
    Skiva upp köttet och servera tillsammans med potatissallad och krispiga citronettgrönsaker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.