Deg till kroppkakor1 kg mjölig potatis salt 2 ägg 2,5-3 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 msk smör. Deg till kroppkakor1 kg mjölig potatis salt 2 ägg 2,5-3 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 msk smör
Skala potatisen. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten. 800 g fast potatis, (8–10 st). 800 g fast potatis, (8–10 st) 2 dl vetemjöl 1 tsk salt 4 dl standardmjölk 1 st ägg 600 g skivat rimmat sidfläsk smör till stekning
Koka potatisen och skär i stora bitar, smaksätt potatisen när den är varm. 2 kg färsk- eller vanlig potatis. 2 kg färsk- eller vanlig potatis 1 knippe dill 1 knippe persilja 1 knippe gräslök 1 dl olivolja 1 dl vitbalsamvinäger, eller saft av en citron 1,5 msk salt svartpeppar från kvarn 2 msk honung 1 knippe rädisor