Krämiga sesamnudlar med köttfärs
carin-52
carin-52

Krämiga sesamnudlar med köttfärs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Jättegott!
  • https://www.koket.se/kramiga-sesamnudlar-med-kottfars
  • Jennie Walldén
  • Härlig wokrätt med spänstiga vetenudlar som tillsammans med grönsaker och färs vänds runt i en obeskrivligt god sås på bland annat vitlök, ingefära, soja och sesam.
  • 300 g vetenudlar, gärna platta
  • 400 g blandfärs
  • 20 cm purjolök
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 morot (stor)
  • 1 zucchini
  • 3 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
  • ev sriracha
  • neutral rapsolja, till stekning
  • Sås
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk tahinipasta (eller slätt jordnötssmör)
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk hoisinsås
  • 1 msk balsamvinäger

Beskrivning

    Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen.
    Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Kyl ner i iskallt vatten och låt rinna av i durkslag.
    Skiva purjon tunt på diagonalen. Strimla vitkålen tunt. Skala morot och hyvla morot och zucchini med en grönsakshyvel eller potatisskalare. Spara lite av det gröna av purjon till servering.
    Hetta upp en wok eller stor stekpanna med höga kanter med olja så att det täcker botten.
    Fräs purjolök i 1 minut, tillsätt sen färs och låt få lite färg. Lägg vitkål i pannan och låt steka mjuk, tillsätt sen morot och zucchini i pannan tillsammans med nudlarna och vänd runt tills allt blivit genomvarmt.
    Häll över den goda såsen och vänd runt så allt blir täckt av de goda smakerna. Strö över sesamfrön, koriander och lite sparad purjolök. Servera med sriracha vid sidan om till de som vill ha lite hetta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.