1 msk linfrön. 1 msk linfrön. Många skulle nog rynka näsan åt guldrussin om de visste att de var behandlade med konserveringsmedlet svaveldioxid (E220)
Häll havregryn, linfrön, salt och kanel i en gryta tillsammans med vattnet. Idag tänkte jag börja med att bjuda er på frukost, och då blir det en av mina favoriter - havregrynsgröt
Lägg upp i en skål och toppa med resten av bananen och annat spännande du hittar i skafferiet/kylen, exempelvis pumpafrön, solrosfrön, krossade linfrön, chiafrön, hampafrön, valnötter, gojibär eller riven kokos
1 dl fiberberikad havregrynsgröt. 1 msk linfrön. Blanda samman allt i en kastrull och låt koka upp. Rör om tills det blir tjockt och ta av plattan, häll upp i en djup tallrik
Lite linfrön eller psylliumfrön skapar en lenare konsistens. Som barn åt jag ett par gånger havregrynsgröt och avskydde de träiga grynen som inte alls var lika lena i konsistensen som risgrynsgröt eller mannagrynsgröt
1 msk linfrön eller 2 tsk chiafrön. 1 msk linfrön eller 2 tsk chiafrön. Man tillagar inte havren alls i det här receptet utan grynen löser upp sig och gottar till sig över natten i kylen tillsammans med valfri vegetabilisk mjölk (jag använde mandelmjölk) och smaksättning
Vanlig havregrynsgröt är alldeles utmärkt - i synnerhet om man väljer de lite grövre, ekologiska havreflingorna - men det är ju inte alla som tål havre
Ida, mellantösen, äter havregrynsgröt i stort sett till varje frukost och det är väl inte utan, att hon nu söker andra vägar och smaker för att få variation
Min linfrö- och havregrynsgröt var smaksatt med lucuma och macapulver, och toppad med karamellkvarg, ekologiska cocoa nibs, torkad aprikos och, som grädde på moset, lite solrosfrösmör med flingsalt
Man kan säga att det är ett slags kall havregrynspudding – eller en extra krämig havregrynsgröt som man inte kokar utan låter tillreda sig själv i kylskåpet över natten
Havregrynsgröt. Linfrön/Solroskärnor/Pumpakärnor/Sesamfrön. Bröd Havregrynsgröt. Rester av havregrynsgröt (3-5dl). När degen känns/ser färdig ut (smidig, släpper från bunkens kant men kan vara något kladdigare än en vanlig vetedeg) tillsätter jag ca 50 g rumsvarmt smör och ett par dl frön (oftast linfrön och solroskärnor)