Blanda bananmoset med ägget och mandelmjölken. Nu när jag väl fått det så kommer det inte dröja länge till nästa gång för ugnsgröt var ju både gott och såg trevligt ut
Och denna gång toppade jag den med körsbärschiasylt, torkade mullbär och kokosflingor. Den tar en halvtimme att bli klar i ugnen, men om ni blandar alla ingredienser och sätter in gröten i ugnen direkt när ni går upp på morgonen så är den klar när ni har duschat klart etc
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Jag tog lite bikarbonat i degen förutom färsk jäst, och eftersom bikarbonat behöver syra för att jäsa tillsatte jag också lite färsk citronsaft
En stadig och mättande frukost full med fibrer och näring är en riktigt bra start på dagen. Välj gärna fiberhavregryn och koka den efter smak eller enligt receptet nedan
Där ligger nämligen Grød som serverar världens godaste havregrynsgröt - och annan mat som också kan anses vara gröt om man är kreativ (risotto till exempel - det är ju en sorts gröt, om man tänker efter)
Gröten du ser på bilden är baserad på havregryn och är smaksatt med banan och jordnötssmör. Men så blir jag påmind på ett eller annat sätt och experimenterar glatt mellan olika grötrecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.