Uppvispat ägg, havregryn och frön till garnering. Saftiga och fiberrika tekakor med frön. Pensla med uppvispat ägg och strö över havregryn och frön, tex sesam- och vallmofrön
Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Vill du prova att göra brödet, men inte tål nötter går det lika bra att byta ut nötterna mot frön som solrosfrö eller pumpafrö
Jag har använt havremjöl här, men för er som undviker havre gå det bra att byta ut eller utesluta (vid sistnämnda, minska då något på övriga ingredienser)
mandelmjölk + frön till gräddning. Rotfruktsfrallor med vita bönor & havre, om jag får be. Pensla bullarna med osötad mandelmjölk och strö över lite frön, t
Jag mjukstartar köksbravaderna med ett kalljäst, lite mörkare bröd, smaksatt med bland annat linfrön - perfekt att göra fyllda utflyktssmörgåsar på, eller varför inte bara äta det som det är, rykande varmt
Det här tyckte jag blev lagom til min grötportion, som följdes av en liten knäckefrömacka och kaffe. Havremjölk, sojamjölk eller egengjord mandel- eller nötmjölk går förstås lika bra
Resultatet blev ett underbart yoghurtbröd med hela frön och korn. Strössla över lite frön. 2 dl havregryn. 1 dl linfrö. 1 dl pumpafrö. 1 dl hel havre (som jag först lät ligga i hett vatten en timme). 2 dl havregryn. 1 dl linfrö. 1 dl pumpafrö. 1 dl hel havre
Havre & linfrö (med sesamfrön). I den ena versionen hade jag i bland annat havremjöl, lite rismjöl och brödkryddor vilket gav en bra smak och en ganska fluffig men matig fralla