Blanda alla ingredienserna till griljeringen och bred det över skinkan. 2 kg rimmad, benfri skinka1 msk torkad timjanGriljering. Olivfougasse med rosmarin och timjan, 2 stora bröd (nästan en hel plåt)1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade125-150 g urkärnade, hackade svarta oliver325 g ljummet vatten10 g färsk jäst300 g vetemjöl75 g rågsikt75 g grahamsmjöl25 g olivolja10 g havsalt2 msk hackad färsk rosmarin1 msk färsk timjanGarnering. 1 ½ msk olivolja2 msk hackad färsk rosmarin1 msk färsk timjanflingsaltStek den gula löken i lite olivolja tills den blivit mjuk. 2 msk hackad färsk rosmarin. 2 msk hackad färsk rosmarin
) Årets griljering av skinkan fick lite mer smak med inspiration från Allt om mat nr 20, 2010. Whiskygriljerad julskinka 2 msk senap 1/2 msk whisky 1 äggula 6 krossade enbär 1 msk rosmarin 1/2 msk socker 1 msk ströbröd + 2-3 msk ströbröd Sätt ugnen på 225 grader. 1 msk rosmarin
All form av griljering är dessutom bannlyst. Förutom en bra skinka är rosmarin och timjan de viktigaste kryddorna, tillsammans med vitlök och äpplen från Kivik
Griljering. Häll i vin, buljong, krossad vitlök med skal och rosmarin. Plocka bladen av rosmarinen. 1 rosmarinkvist. 4 rosmarinkvistar. 4 rosmarinkvistar
Och en skål eller bunke som du kan blanda griljeringssmeten i. (Frusna funkar bra) jag kryddade mina biffar med kryddpeppar, rosmarin och paprika krydda
Dag två kyler du köttet, senare kan du fortsätta med griljeringen och såsen, enligt ovan. 2 msk torkad rosmarin eller torkad oregano eller torkad timjan
Vi testar ni griljering i år. Griljering a la Ernst. Blanda 2 dl ströbröd med 2 ägg, 2 dl sötstark senap, 1 1/2 dl mörkt muscovadosocker salt å 1 msk torkad rosmarin. 1 msk torkad rosmarin
Mixa persiljan med rosmarin, honung, olja och äggula med mixerstav eller i en liten matberedare. Bre griljeringen på och runt om skinkan och sikta över ströbröd