Griljering rosmarin recept

Hej då påsken!

Hej då påsken!

Blanda alla ingredienserna till griljeringen och bred det över skinkan. 2 kg rimmad, benfri skinka1 msk torkad timjanGriljering. Olivfougasse med rosmarin och timjan, 2 stora bröd (nästan en hel plåt)1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade125-150 g urkärnade, hackade svarta oliver325 g ljummet vatten10 g färsk jäst300 g vetemjöl75 g rågsikt75 g grahamsmjöl25 g olivolja10 g havsalt2 msk hackad färsk rosmarin1 msk färsk timjanGarnering. 1 ½ msk olivolja2 msk hackad färsk rosmarin1 msk färsk timjanflingsaltStek den gula löken i lite olivolja tills den blivit mjuk. 2 msk hackad färsk rosmarin. 2 msk hackad färsk rosmarin

Julbord 2010

) Årets griljering av skinkan fick lite mer smak med inspiration från Allt om mat nr 20, 2010. Whiskygriljerad julskinka 2 msk senap 1/2 msk whisky 1 äggula 6 krossade enbär 1 msk rosmarin 1/2 msk socker 1 msk ströbröd + 2-3 msk ströbröd Sätt ugnen på 225 grader. 1 msk rosmarin
Örtbakad (glad) julskinka

Örtbakad (glad) julskinka

All form av griljering är dessutom bannlyst. Förutom en bra skinka är rosmarin och timjan de viktigaste kryddorna, tillsammans med vitlök och äpplen från Kivik
Fläskytterfilé med rosmarin och vitlök

Fläskytterfilé med rosmarin och vitlök

Griljering. Häll i vin, buljong, krossad vitlök med skal och rosmarin. Plocka bladen av rosmarinen. 1 rosmarinkvist. 4 rosmarinkvistar. 4 rosmarinkvistar
Örtgriljerad påskskinka

Örtgriljerad påskskinka

Rör samman alla ingredienserna till griljeringen. Lägg ner den i grytan tillsammans med kryddpepparkorn, lagerblad, persilja och rosmarin
Våran vegetariska julmat

Våran vegetariska julmat

Och en skål eller bunke som du kan blanda griljeringssmeten i. (Frusna funkar bra) jag kryddade mina biffar med kryddpeppar, rosmarin och paprika krydda
Långkokt stek med gräddsås

Långkokt stek med gräddsås

Dag två kyler du köttet, senare kan du fortsätta med griljeringen och såsen, enligt ovan. 2 msk torkad rosmarin eller torkad oregano eller torkad timjan

Årets skinka. ;)

Vi testar ni griljering i år. Griljering a la Ernst. Blanda 2 dl ströbröd med 2 ägg, 2 dl sötstark senap, 1 1/2 dl mörkt muscovadosocker salt å 1 msk torkad rosmarin. 1 msk torkad rosmarin
God Jul

God Jul

fixade griljeringen på julskinkan. Apelsin/Rosmarin/Ingefära. Bred griljeringen över skinkan och lägg skinkan på en långpanna eller ugnssäker form

Griljering till julskinkan

Mixa persiljan med rosmarin, honung, olja och äggula med mixerstav eller i en liten matberedare. Bre griljeringen på och runt om skinkan och sikta över ströbröd