Gremolata rotfrukter recept

Lamminnanlår med gremolata och krämig rotfruktsgratäng

Lamminnanlår med gremolata och krämig rotfruktsgratäng

Gremolatan känns fräsch och nyttig och förstärker smaken av citron och vitlök. Skala och skiva rotfrukterna tunt, 2-3 mm tjocka. Tillsätt rotfrukterna och låt koka på svag värme cirka 15 minuter till rotfrukterna är mjuka
Osso buco med gremolata

Osso buco med gremolata

Rotfrukterna är bara en bonus som suger åt sig av smakerna från de tre tongivande ingredienserna. Kombinationen med syran, vitlöken och den fräscha gremolatan gör att det inte direkt kommer som en överraskning att receptet är så populärt
Osso buco med gremolata

Osso buco med gremolata

Skala lök, vitlök och rotfrukter. Gremolata Blanda citronskal, skalad hackad vitlök, persilja och olivolja
Osso buco med gremolata

Osso buco med gremolata

Skala lök, vitlök och rotfrukter. Gremolata Blanda citronskal, skalad hackad vitlök, persilja och olivolja
Osso buco på rotfrukter och kikärter

Osso buco på rotfrukter och kikärter

Gremolata. Ansa rotfrukter och potatis och skär i mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en gryta med olja utan att det får färg
Rotfruktspytt med gremolata

Rotfruktspytt med gremolata

Riv mozzarellan i bitar och blanda med de varma rotfrukterna och rucolan. Hacka ihop alltsammans till en fin gremolata
Osso buco

Osso buco

GREMOLATA. Skala lök, vitlök och rotfrukter. pasta och gremolata. Skiva löken och skär rotfrukterna i tärningar
Födelsedagsfirande!

Födelsedagsfirande!

Gremolata. Lägg rotfrukterna i en långpanna. Gremolata. Blanda de varma rotfrukterna med dinkel, russin och timjan
Sol och mera sol!

Sol och mera sol!

Blanda alla ingredienser till en sås/gremolata. I kväll så har vi ätit en god ljummen sallad med rotfrukter och matvete, vi tyckte båda att den var kanon god
Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

Gör en gremolata på fint hackad persilja, vitlök och citronskal. Rotsellerisoppa. Det här receptet kommer från början från en tidning
Intervju med Johan Sörberg

Intervju med Johan Sörberg

Till vildsvinet så blir det saltkokad potatis, grillade grönsaker, gremolata, bröd och ost. Grillar mycket rotfrukter, blomkål, broccoli, spetskål mm brukar bränna på dom rätt hårt, efter grillning så på med salt/olivolja/smör/raps olja och kläm på grillad citron ovanpå
Rostbiff med gremolata och rotfruktsgratäng

Rostbiff med gremolata och rotfruktsgratäng

Grädda i ugn, 175 grader, i 30-40 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. 5-6 medelstora potatisar400 g jordärtskockor4 morötter1 dl riven ost3 dl mjölk2 dl grädde1 tsk salt½ tsk grovmalen svartpeppar1 citron1 dl finhackad persilja2 vitlöksklyftor1 krm svartpeppar3 msk olivolja1

Osso buco på rotfrukter och kikärter

Gremolata. Ansa rotfrukter och potatis och skär i mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en gryta med olja utan att det får färg
Snabbrimmad torsk med rotsellerimos i ugn och gremolata

Snabbrimmad torsk med rotsellerimos i ugn och gremolata

Skär rotfrukterna i bitar och koka under tiden. Gremolata. Servera med lite kål - här ovan grönkål - eller kanske brytbönor eller sparris, torsk med gremolata över, mos och lite smält smör