Hel rostad fläskkarré med gremolata och lite rotfrukter funkar väl en dag om man har lite mer tid att fixa middagen, eller varför inte till helgen kanske
Gremolatan känns fräsch och nyttig och förstärker smaken av citron och vitlök. Skala och skiva rotfrukterna tunt, 2-3 mm tjocka. Tillsätt rotfrukterna och låt koka på svag värme cirka 15 minuter till rotfrukterna är mjuka
Rotfrukterna är bara en bonus som suger åt sig av smakerna från de tre tongivande ingredienserna. Kombinationen med syran, vitlöken och den fräscha gremolatan gör att det inte direkt kommer som en överraskning att receptet är så populärt
Blanda alla ingredienser till en sås/gremolata. I kväll så har vi ätit en god ljummen sallad med rotfrukter och matvete, vi tyckte båda att den var kanon god
Till vildsvinet så blir det saltkokad potatis, grillade grönsaker, gremolata, bröd och ost. Grillar mycket rotfrukter, blomkål, broccoli, spetskål mm brukar bränna på dom rätt hårt, efter grillning så på med salt/olivolja/smör/raps olja och kläm på grillad citron ovanpå
Skär rotfrukterna i bitar och koka under tiden. Gremolata. Servera med lite kål - här ovan grönkål - eller kanske brytbönor eller sparris, torsk med gremolata över, mos och lite smält smör