Servera er Ossobucomedgremolatan på toppen av köttbitarna, lite ris eller potatis och rikligt med den rotfrukts-, citron- och vinstinna italienska grytbasen
Servera medgremolata och risotto milanese. Späd med vin och buljong. OssobucoPortioner. Flå och kärna ur tomaterna, skär dem i små bitar och blanda dem med grönsakerna
Strö gremolatan över köttet och bjud grytan rykande varm tillsammans med ris eller kokt pasta. Tillsätt tomaterna med sitt spad, salt, peppar, tomatpuré, vin, vatten, kalvfond och kryddor
4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. 1800 g kycklinglår 3 gula lökar 2 klyftor vitlök 300 g rotselleri 0,5 dl persiljestjälkar 2 msk olivolja 4-6 morötter 2 bukar krossad tomat 3 dl vitt vin 4 dl vatten 1 kycklingbuljong 1 kg blomkål 1 pkt saffran 2 dl grädde salt och peppar 1 msk smörTill OssoBuco
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.