Osso buco med gremolata
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Osso buco med gremolata – recept 6 personer Osso buco
  • 2,2 kg kalvlägg (sågade i ca 2-3 cm tjocka skivor)
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 4 gula lökar
  • 3 morötter 1/4 bit av en hel rotselleri (grovt hackad)
  • 5 kvisttomater 2,5 solovitlökar (alt. 6 klyftor vanlig vitlök)
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka timjan
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 800 g krossade tomater (Mutti – 2 burkar)
  • 2 citroner (det zestade skalet från båda, saften från en)
  • peppar och salt
  • Gremolata
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 solovitlök
  • 2 citroner (det zestade skalet)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.