Gös kantareller recept

Smörstekt gös med kantareller

Smörstekt gös med kantareller

gösfilé, skinn- och benfri. Dela kantarellerna i mindre bitar och tärna baconet. Vänd gösfiléerna i mjölblandingen
Gös ala Kvicksund

Gös ala Kvicksund

Strö över de förvällda kantarellerna och häll på grädden. Lägg gösfiléerna i en ugnssäker form. 500-600 g gösfilé. 1-2 dl förvällda kantareller
Stekt fisk med senapsstuvad potatis och kantareller

Stekt fisk med senapsstuvad potatis och kantareller

Tillsätt ytterligare 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar ”knäppa”. Nr 1911, 52 kr filé av fast vit fisk, t ex gös, abborre, torsk. kantareller eller annan färsk svamp (ca 250 g)
Augustimiddag

Augustimiddag

Stekt gösfilé med svamp, bacon och äpple. Gösen. Stekt gösfilé med svamp, bacon och äpple. 4 gösfiléer à 120 g. 0,5 liter färsk svamp, gärna kantareller. 4 gösfiléer 120 g. 0,5 liter färsk svamp, gärna kantareller
Smörstekt gösfilé med delikata tillbehör

Smörstekt gösfilé med delikata tillbehör

Det här urmumsiga receptet på smörstekt gösfilé med kantareller, västerbottenost, pocherat ägg och örtslungad potatis kommer från Fiskeläget
Smörstekt gösfilé med delikata tillbehör

Smörstekt gösfilé med delikata tillbehör

Rensa kantarellerna (dela de största i två). Dela upp gösen i fyra lika stora bitar, salta och peppra. Förväll kantarellerna på högsta värme tills all vätska är borta