Ört- och smörslungadeprimörer400 g färskpotatis (gärna små) 50 g sockerärtor 100 g grön sparris 100 g körsbärstomater 0,5 kruka färsk persilja, finhackad 50 g smör
Torka av fisken med hushållspapper. Krydda med herbamare och svartpeppar och strö över lantbuljongen. Dekorera fisken med fänkålsvipporna och servera när smöret har smält
Gös är riktigt, riktigt gott och med både bacon och parmesan blir det en fantastisk rätt. När jag lagar fisk blir det ofta lax jag lagar men detta recept fick jag av en vän och det är gös som man tillagar
Sommaren är en perfekt tid annars att blanda olika sorters bål då det finns gott om färska bär och frukter samt mynta, citronmeliss och basilika i landet att smaksätta med
Lägg ner fläskfilén tillsammans med bacon och löken. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen
Krydda med salt, peppar, citronpeppar och paprika. Senaste gången blev det bland annat gös och den fick sig en omgång i ugnen denna gången eftersom det var lite ont om tid (halvt upptinad)
Smaka av med salt. Häll upp soppa, lägg i lite extra dill och gör fint på tallriken med citron klyfta. 10,5 kg frysta räkor med skal. 1Kräftsoppa3 morötter 3 msk smör 2 tsk vetemjöl 1 l vatten 2 tärningar fiskbuljong 1 tub kräftost, á 275g 2 dl crème fraiche 3 kvistar dill 0,5 kg frysta räkor med skal 1 krm salt
Salta gösen på köttsidan och pensla den med olja på skinnsidan. Blanda alltsammans (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar) med honung och koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.