Gös fiskfond recept

Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

Ingredienser fiskfond. 1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. När fiskfonden är klar, sätt tillbaka den varm platta och låt koka upp igen
Fisksoppa med saffransaioli

Fisksoppa med saffransaioli

Tillsätt vin, vatten och koncentrerad fiskfond. 13 msk koncentrerad fiskfond. 1500 g benfri vit fiskfilé, till exempel torsk, kolja eller gös
Fylld ugnstekt fisk

Fylld ugnstekt fisk

Blanda ihop smör, vatten, vin, fiskfond och soja, häll blandningen runtom fisken. 4-6 port2 kg gös eller röding (hel fisk)Fyllning. 2 msk smör2 dl vatten2 dl vitt vin (kan uteslutas och ersättas med 1 dl vatten)3 msk fiskfond2 msk sojaGör såhär. 2 kg gös eller röding
Rödtunga i Vermouthsås

Rödtunga i Vermouthsås

Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk såsom till exempel gös, rödspätta eller hällefilé även om jag inte är så förtjust i de två sistnämnda
Caroline i köket

Caroline i köket

1    eller 2 lite större à ca 750 g (t ex Seabream, Uer eller Gös). 12 msk fiskfond. 1 burk kokosgrädde, 400 ml
Grön currygryta med fisk

Grön currygryta med fisk

t ex gös. 1 msk konc fiskfond. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i cirka 2 x 2 centimeter stora tärningar
Mentorskap och en utmananande kålrot

Mentorskap och en utmananande kålrot

Snabbrimma gösen med lite flingsalt och låt dra i kylen i en timme. SERVERA En skiva bakad kålrot med en bit gös på varje tallrik
Moqueca de Camarâo

Moqueca de Camarâo

gös. 2 msk koncentrerad fiskfond. Skär fisken i 3-4 cm stora tärningar marinera en kvart med limejuice och salt
Grön currygryta med fisk

Grön currygryta med fisk

1 msk konc fiskfond. 400 g fiskfilé, t ex gös, torsk eller sej. 1 msk konc fiskfond. 400 g fiskfilé, t ex gös, torsk eller sej
Gös Ebba Brahe

Gös Ebba Brahe

Häll på fiskfond, vatten och vin. 600 g gösfilé1 msk konc fiskfond + 2 dl vatten2 dl torrt vitt vinsmör, salt, pepparSås2 msk vetemjöl2 msk smör1 dl vispgrädde2 äggulor2 msk smör2 msk färskpressad citronsaftPotatismos1 kg potatis2 dl mjölk3 msk smörGarnering250 g kantareller1 burk kräftstjärtardillvipporGör så här. 600 g gösfilé. 1 msk konc fiskfond
Gös i grädde och vitt vin

Gös i grädde och vitt vin

200 g gösfilé, går bra med annan vit fisk också. 1 msk fiskfond. Fräs purjolöken i smör 3-4 minuter och häll på grädden,vinet och fiskfonden. 200 g gösfilé, går bra med annan vit fisk också. 1 msk fiskfond
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Jag har tidigare gjort den på gös, se recept, men detta är kanske snäppet bättre även om båda får betyg fem

Smörstekt gösfilé med vitvinsås

Och kan ni tänka er, jag lyckades filéa gösarna alldeles själv och det blev rätt bra faktiskt. Matte som är här på besök ända från skåneland beställde gös med vitvinsås så gårdagen spenderades i båten med lite fiske på kvällen vilket resulterade i 2 gösar och en gädda (tur att jag och Malin drog upp varsin gös så det blev lite mat). 4 fina gösfiléer En stor klick smörSaltVitpepparSätt ugnen på 200 grader. 1 msk fiskfond 4 dl vatten 2 dl vispgrädde1 dl vitt vin50 g smörSalt Vitpeppar Tillsätt fond, vatten, vispgrädde och vitt vin i en kastrull. Ses, ta hand om er 4 fina gösfiléer. 1 msk fiskfond