Ingredienser fiskfond. 1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Häll i fiskfond och vin och koka ner till ungefär en fjärdedel. 800 g gösfilé, skinn- och benfri. 5 dl fiskfond (eller vatten utspädd med fiskfond). 800 g gösfilé, skinn- och benfri. 5 dl fiskfond (eller vatten utspädd med fiskfond)
Gös600 g gös [4 filéer] 1 l vatten 100 g salt 1 msk olivolja 50 g smör peppar. Pepparrotssås25 g smör 2 schalottenlökar 3 dl fiskfond 1 dl grädde 3 msk crème fraîche salt peppar 1 dl färsk pepparrot, riven
Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk såsom till exempel gös, rödspätta eller hällefilé även om jag inte är så förtjust i de två sistnämnda
200 g gösfilé, går bra med annan vit fisk också. 1 msk fiskfond. Fräs purjolöken i smör 3-4 minuter och häll på grädden,vinet och fiskfonden. 200 g gösfilé, går bra med annan vit fisk också. 1 msk fiskfond
Och kan ni tänka er, jag lyckades filéa gösarna alldeles själv och det blev rätt bra faktiskt. Matte som är här på besök ända från skåneland beställde gös med vitvinsås så gårdagen spenderades i båten med lite fiske på kvällen vilket resulterade i 2 gösar och en gädda (tur att jag och Malin drog upp varsin gös så det blev lite mat). 4 fina gösfiléer En stor klick smörSaltVitpepparSätt ugnen på 200 grader. 1 msk fiskfond 4 dl vatten 2 dl vispgrädde1 dl vitt vin50 g smörSalt Vitpeppar Tillsätt fond, vatten, vispgrädde och vitt vin i en kastrull. Ses, ta hand om er 4 fina gösfiléer. 1 msk fiskfond