Mentorskap och en utmananande kålrot
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 1 kålrot
  • 4 skivor smör
  • Flingsalt
  • 3 citroner
  • 1 msk socker
  • 0,5 liten kålrot
  • 200 g smör
  • 800 g gösfilé med skinnsidan kvar
  • Flingsalt
  • 1 nät musslor
  • 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 fänkål
  • 4 dl vitt vin
  • 2 msk koncenterad fiskfond
  • 2 dl vitt vin
  • En knippe dill
  • 20 g forellrom
  • 1 Sätt ugnen på 150 g varmluft.
  • 2 Skala kålroten och skär den i fyra tjocka skivor, ca 2 cm 3 Lägg på plåt, hyvla över en skiva smör och strö över flingsalt.
  • 4 Ugnsbaka till de är mjuka.
  • 5 Koka ihop citron och socker till en sirap. När kålroten är mjuk, höj värmen till 250 grader, pensla på sirapen på kålroten och ugnsbaka i någon minut tills du får fin färg och yta.
  • GÖS
  • 1 Skölj musslorna i kallt vatten och rensa bort de som inte stänger sig.
  • 4 Tillsätt fiskfond,
  • 5 Tillsätt smör och grovhackad dill innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.