portvin. Eftersom vi är i samma veva som Mårten Gås firas så blir första tipset från mig rosastekt gås med rödkål, brysselkål, äpplen och katrinplommon
Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning
förslagsvis hals, hjärta och lever av gås. Servera soppan rykande het tillsammans ett litet fat med krås, sockerstekta äppelklyftor och portvinskokta katrinplommon garnerat med grovt hackad bladpersilja
I vår tid förknippas gåsätande i första hand med Skåne. Servera soppan rykande het tillsammans ett litet fat med krås, sockerstekta äppelklyftor och portvinskokta katrinplommon garnerat med grovt hackad bladpersilja
portvin. Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning
Tillsätt nu salt, socker, lite ättiksprit, hönsbuljongtärningar, portvin, madeira, mald nejlika samt mald ingefära (Får man soppan för tunn, den skall vara lite tjock och fyllig, kan man tillsätta lite toppredning eller majzenaredning på pulver)
Smaksatt med salt, socker, kryddor, äppeljuice, vinäger, konjak, portvin och glögg. Hemlagad SvartsoppaSå var det dags att laga den kända och ökända svartsoppan, soppan som inte kan uteslutas från ett riktigt Gåsagille, soppan som alla som inte har smakat verkligen hatar
Krås av gås. Gåsleverkorv. Serveras med krås, gåsleverkorv, kokta äppelklyftor och katrinplommor och till dryck en inte alltför söt madeira eller sval glögg