"Knepet med att lyckas med klyftpotatis är att först förvälla den, då blir den härligt frasig. Idag fyller jag 40 år och ska bli utbjuden på lunch av Anette
Men först idag så blev jag HELNÖJD och trots att jag tror potatisen på Zorbas är friterad så lyckades jag få till det riktigt frasigt och smakrikt i ugnen utan fritös
Dom blir riktigt frasiga och goda och dom är verkligen superenkla att göra. Vi åt dessa tillsammans med klyftpotatis och lite hummus (som hade lite chili i sig), men dom är jättegoda som dom är
Fixa egen afterski med frasiga våfflor och irish coffee. Till detta gjorde vi klyftpotatis garnerat med vitlökssmör, och serverade med ärtor, kokt broccoli och en sås som rördes ihop på det som fanns i den lokala lilla affären - crème fraiche, färskost med gräslök, färsk salladslök och vitlök (riktigt gott faktiskt, man kan också ta rom och crème fraiche till en enkel fisksås)
Halvera bröden och stek snittytan frasig. Dessa burgare kan även gå under eptitetet färsbiffar och ätas med till exempel klyftpotatis, pasta eller kanske en grönsaksgratäng
Frasig parmesan- och örtkryddning gjorde det lilla extra. Stekt rödspätta med klyftpotatis, kall sås och ärtorNär man har färsk rödspätta, vilket vi hade fått tag på häromdagen, blir man ju sugen på att panera och steka, och vi hittade därför på (inspirerade av diverse recept) en egen panering med örter och parmesan som blev jättegod
Smördegspaketet behöver ca 20 min i ugn på detta sätt, annars kör du i vanlig ugn på 200 grader och ungefär samma tid, när det är gyllengult och frasigt (jag vill ha det nästan lite brunt) så är det klart